Geïnstalleerd bij Eco Fields te Wekerom: een koel/vriesinstallatie voor 6 koelcellen, een verwerkingsruimte, expeditie en vriescel.
EcoFields produceert, verwerkt en verkoopt op een bijzondere wijze als eerste in Nederland biologisch kalfsvlees.

Er is gekozen voor een monoflow installatie met Bitzer zuigercompressoren, waarbij koel en vriessyteem op een installatie worden gecombineerd, voor een hoger rendement van de compressoren.

Verder is de installatie uitgevoerd met elektronische expansieventielen, een condensor met vergrote capaciteit, heetgasontdooiing op de vriescel verdamper en warmteterugwinning uit de persgassen. Dit alles zorgt voor een zeer efficiente en energiezuinige koel-en vriesinstallatie.

De restwarmte uit de installatie wordt gebruikt voor het vorstvrij houden van de vloer onder de vriescel, de vloerverwarming van de kantoren en voorverwarmen van het warme tapwater.

Alle ruimtes zijn aangesloten op een temperatuur registratiesysteem en kunnen op afstand beheerd worden. Via de pc is het zeer eenvoudig om overzichtelijke grafieken van de temperatuurregistratie te herproduceren en bijvoorbeeld uit te printen.
MONOFLOW KOEL/VRIESINSTALLATIE
december 2008

vorige

KTB-EDE v.o.f. Spinderweg 1
6713 HR EDE tel:0318-622141
info@ktb-ede.nl

Wilt u meer informatie of heeft u ook een project voor ons; een nieuwe uitdaging!?

Twijfel niet en neem contact met ons op. U krijgt altijd een vrijblijvende offerte.