TOSHIBA VRF SYSTEEM
Onlangs werd het kantoorpand van de firma Hooijer Renkum B.V. door ons voorzien van een prettig binnenklimaat. Er is gekozen voor een Toshiba VRF systeem met 1 buitendeel waarop 9 binnendelen zijn aangesloten, verspreid over de verschillende kantoren in het pand.

Er werd gekozen voor een 4-zijdig uitblazende cassette unit voor elke kantoorruimte. De compacte unit past precies in een plafondplaat van 60 x 60 cm en dit zorgt voor een mooie, strak afgewerkte airconditioning installatie. Elke cassette unit kan individueel afgesteld worden, dit zorgt voor optimaal comfort en gebruiksgemak.
En wordt er een ruimte niet gebruikt, dan zal deze niet gekoeld moeten worden, dit zorgt voor een aanzienlijke energiebesparing.

Ondanks dat de eisen voor de Energie Investerings Aftrek regeling in 2009 zijn aangescherpt, werd ook weer met deze installatie aan de voorgeschreven eisen voldaan. De C.O.P. tijdens verwarmingsbedrijf ligt immers boven de ´4´ zoals voorgeschreven, waar in 2008 nog volstaan werd met een C.O.P.van `3,6`.

De C.O.P. (Coefficient Of Performance) waarde geeft aan hoe energiezuinig een installatie is.

februari 2009

vorige

KTB-EDE v.o.f. Spinderweg 1
6713 HR EDE tel:0318-622141
info@ktb-ede.nl

Wilt u meer informatie of heeft u ook een project voor ons; een nieuwe uitdaging!?

Twijfel niet en neem contact met ons op. U krijgt altijd een vrijblijvende offerte.