BANKETBAKKERIJ SCHROOT TIEL

Een heftige brand legde Banketbakkerij Schroot te Tiel een tijd stil. Maar al snel werd er weer volop gewerkt aan het herbouwen van de bakkerij en de winkel.

Ook de machineruimte met o.a. de koelmachines kon niet ontsnappen aan de vlammenzee; zelfs koper en staal waren door de hitte volledig gesmolten!

Er is nu gekozen voor een centrale koelmachine van Bitzer voor de diverse koelingen (3 toonbanken, bonbonkoeling en koelcel + mogelijkheid voor uitbreiding) en een Bitzer vriesmachine voor de vriescel.

Vooral de koelinstallatie is een fraai stukje techniek. De Bitzer VARISPEED compressor met geïntregeerde frequentieregelaar regelt het koelvermogen nauwkeurig naar aanleiding van de koelvraag. De koelvraag zal veelal laag zijn waardoor de compressor laag in toeren draait, dit zorgt voor minder slijtage en heeft een positief effect op het energieverbruik.

 

2013

De Bitzer Varispeed compressor regelt tussen de 30 en 87Hz. De frequentieregelaar zit op het huis van de compressor gemonteerd en wordt indirect door het zuiggas van de compressor gekoeld.

De installatie draait 80% van de tijd rond de 30Hz (lage koellast). De compressor neemt dan een elek. stroom van 1,5A per fase. Zeer energiezuinige prestaties dus!

 


vorige

KTB-EDE v.o.f. Spinderweg 1
6713 HR EDE tel:0318-622141
info@ktb-ede.nl

Wilt u meer informatie of heeft u ook een project voor ons; een nieuwe uitdaging!?

Twijfel niet en neem contact met ons op. U krijgt altijd een vrijblijvende offerte.