Na veel plezier met het airconditioning systeem in de vestiging te Ede werden wij gevraagd ook het pand van Unive Midden Nederland, vestiging Barneveld te voorzien van airconditioning. Er is gekozen voor een Toshiba SMMS VRF systeem met de mogelijkheid om te verwarmen, te koelen en te ventileren.

TOSHIBA VRF SYSTEEM UNIVE BARNEVELD
mei 2010

Om te zorgen voor optimaal comfort voor de gebruiker is elk kantoor voorzien van zijn eigen binnendeel + regeling en de grote kantoorruimtes werden opgedeeld in apart te regelen zones.

Er is gekozen voor in totaal 8 satelliet binnendelen. Deze zijn verwerkt boven het systeemplafond. Via een kanalensysteem worden alle binnendelen voorzien van verse buitenlucht. Via de inblaasplenums wordt de geconditioneerde lucht de ruimte ingebracht.

Dit syteem biedt dus de mogelijk om te verwarmen, te koelen en verversen van de lucht in de kantoren.

Dit is een van de meest energiezuinige systemen op de airconditioningmarkt is (C.O.P > 4; E.I.A. susbsidie-regeling mogelijk). Elk kantoor is apart te bedienen dus wanneer een kantoor niet gebruikt wordt zal deze ook niet gekoeld of verwarmd worden dit scheelt aanzienlijk in het energiegebruik.
Een weektimer zorgt ervoor dat de units op de gewenste tijden worden in -en uitgeschakeld.

Het systeem voldoet aan de huidige normen en eisen en is PED categorie II gekeurd.

vorige

KTB-EDE v.o.f. Spinderweg 1
6713 HR EDE tel:0318-622141
info@ktb-ede.nl